Україна

Завершено розслідування справи нардепа Горвата щодо заволодіння землею


Завершено розслідування справи нардепа Горвата щодо заволодіння землею

Роберт Горват розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 гектари.

Завершено розслідування справи за підозрою народного депутата України дев’ятого скликання та ще чотирьох осіб у захопленні понад 320 гектарів державної землі. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

Як відомо, у 2016-2019 роках народний депутат України Роберт Горват, маючи вплив на посадовців Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га, що перебували у постійному користуванні державного підприємства. Директор держпідприємства мав відмовитися від права користування землею та звернутися до ГУ Держгеокадастру області з відповідною заявою.

Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки заздалегідь визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми.

У результаті таких дій державі завдано понад 126 млн гривень збитків.

Раніше правоохоронці повідомили учасникам схеми про підозру за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що ВАКС призначив заставу 26,8 млн гривень депутату Роберту Горвату, якого підозрюють у заволодінні державними землями.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button