Події

Відомому бізнесмену повідомлено про нову підозру – у заволодінні майже 6 млрд г…

Відомому бізнесмену повідомлено про нову підозру – у заволодінні майже 6 млрд грн найбільшого українського приватного банку
 
????За погодженням прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про нову підозру відомому бізнесмену – колишньому власнику найбільшої приватної банківської установи.
 
????За даними слідства, підозрюваний створив організовану групу, до складу якої увійшли співробітники банківської установи, в якій він був засновником та акціонером.

????Упродовж 2013–2014 років за співучасті службових осіб банку, підозрюваний організував підробку банківських та інших офіційних документів про нібито внесення ним на власні банківські рахунки готівкових коштів на загальну суму 5,8 млрд грн. Насправді ж це не відповідало реальній дійсності. Натомість, на його рахунок в подальшому були зараховані реальні кошти банку у безготівковій формі.

????Згодом учасники злочинної групи ці активи легалізували шляхом вчинення відповідних фінансових транзакцій із підприємствами – резидентами України та іноземними компаніями.
 
????Підозрюваному інкриміновано заволодіння чужим майном, незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України)

????За клопотанням сторони обвинувачення до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі понад 509 мільйонів гривень.  
 
????Наразі він перебуває під вартою.

????Досудове розслідування триває та здійснюється детективами БЕБ за оперативного супроводження працівників СБУ.

Back to top button