Україна

Заступник голови Федерації профспілок намагався дати хабар $150 тисяч – ДБР


Заступник голови Федерації профспілок намагався дати хабар $150 тисяч - ДБР

Чиновник через посередника планував передати гроші для зміни запобіжного заходу, не пов’язаного із триманням під вартою.

Заступника глави Федерації профспілок України викрито при спробі дати хабар у сумі 150 тисяч доларів за зміну запобіжного заходу. Про це повідомляє ДБР у вівторок, 4 квітня.

“Співробітники ДБР спільно з Офісом генпрокурора викрили заступника голови Федерації профспілок України на підготовці до дачі хабара за зміну йому запобіжного заходу у справі про незаконне відчуження майна більш ніж на 138 млн гривень. Чиновник через посередника планував передати 150 тисяч доларів для зміни запобіжного заходу, не пов’язаного із триманням під вартою”, – йдеться у повідомленні.

У ДБР нагадали, що у грудні минулого року повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України. Було задокументовано, що він у 2019 році разом з іншими посадовими особами ухвалював рішення про незаконну передачу приватному підприємству будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Згідно з висновком судової оціночно-будівельної експертизи, загальна вартість приміщення становила понад 138 млн гривень. Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно нижчою вартістю.

Тоді посадовцю повідомили про підозру за фактом розтрати чужого майна, зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

У грудні суд першої інстанції обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою у вигляді застави у розмірі 124 млн гривень, а також усунув його з посади заступника голови Федерації профспілок України на два місяці. Це рішення було неодноразово пролонговано.

Раніше повідомлялося, що може йтися про Віктора Саєнка – заступника голови Федерації профспілок України. Була оприлюднена інформація, що він є власником мережі стрип-клубів Носоріг, елітної яхти, автопарку та “купи нерухомості”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button