Події

Повідомлено про підозру керівнику росморречфлоту, який забезпечив перевезенн…

Повідомлено про підозру керівнику росморречфлоту, який забезпечив перевезення військ та техніки рф в Україну через поромні переправи

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику федерального агентства морського та річкового транспорту рф – росморречфлоту повідомлено про підозру у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

???? За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення чиновник сприяв міноборони країни-агресора у перекиданні військ на територію України.

???? Саме за його наказом у серпні 2022 року пороми російської компанії ТОВ «Оборонлогістика» залучалися до організації морського «трафіку» з Краснодарського краю до тимчасово окупованого Маріуполя.

???? Згодом, після вибуху на «Кримському мосту» він віддав розпорядження на встановлення поромної переправи з території рф до українського півострову.

???? Таким чином загарбники переправляли на південний фронт особовий склад, військову техніку та боєприпаси російських окупаційних угруповань.

???? Крім того, зс рф використовували поромні «маршрути» для вивезення награбованого українського зерна до країни-агресора.

???? Досудове розслідування здійснюється слідчими ГСУ СБУ.

Більше

Back to top button