Україна

Залужний сказав, де найбільш напружена ситуація


Залужний сказав, де найбільш напружена ситуація

Противник продовжує наступати по всій лінії фронту, здійснюючи сотні обстрілів щодня, інформував генерал.

 
Російські війська намагаються витіснити ЗСУ з Донецької області, проте ситуація на цій лінії фронту контрольована, заявив у вівторок, 16 серпня, головнокомандувач української армії Валерій Залужний у ході телефонної розмови з начальником Штабу оборони ЗС Канади генералом Вейном Дональдом Ейром.
 

“По всій лінії фронту противник продовжує наступати. При цьому здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджені на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз у напрямку Авдіївка-Піски-Мар’їнка”, – уточнив український генерал.
 
Крім того, Залужний зазначив, що викликає занепокоєння розташування ракетних систем уздовж українського кордону з боку Білорусі, зокрема на аеродромі Зябрівка.
 
При цьому головнокомандувач ЗСУ поінформував канадського колегу, що росіяни продовжують обстрілювати мирні міста та села України і що найбільше страждають Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь і селище Березнегувате Миколаївської області.
 
Зрештою, Залужний висловив Ейру подяку за допомогу Канади, особливо у підготовці українських військових.
 
Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ повідомив, що окупанти втратили вже п’яту частину своїх підрозділів, залучених до бойових дій в Україні.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button