Україна

Залужний провів переговори з генералами США і Британії


Залужний провів переговори з генералами США і Британії

Західних партнерів детально ознайомили із оперативною обстановкою по всьому фронту, зазначив Валерій Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом іншими українськими генералами обговорив потреби української армії та ситуацію на фронті з американськими та британськими партнерами. Про це він повідомив у Telegram в п’ятницю, 15 вересня.

Судячи з оприлюдненого відео, на зустрічі були присутні керівник ГУР Кирило Буданов, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа та заступник головнокомандувача ЗСУ генералом Михайло Забродський.

Серед західних воєначальників був присутній генерал Крістофер Джерард Каволі – командувач Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі

За словами Залужного, західних партнерів детально ознайомили із оперативною обстановкою по всьому фронту.

Вони також заслухали командирів та обговорили проблематику, що склалася в угрупованнях військ. Зокрема, Залужний представив своє бачення розвитку подій на передовій.

“Обговорили потребу української армії в снарядах, озброєнні та військовій техніці. Чекаємо на хороші новини”, – написав він.

Також військові обговорили питання посилення протиповітряної оборони України, додаткового транспорту для евакуації поранених, пошуку шляхів для ремонту техніки та відновлення боєздатності військових частин. Окремо розглянули ситуацію в Чорному морі.

Нагадаємо, українська армія звільнила село Андріївка у Донецькій області. Також ЗСУ мали частковий успіх в районі Кліщіївки.

Дрон уразив ракетний корабель Росії – журналіст

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button