Україна

Завершено слідство у справі про заволодіння резиденцією Сухолуччя


Завершено слідство у справі про заволодіння резиденцією Сухолуччя

Дії Віктора Януковича та його спільників кваліфікували за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

 
 
 
Завершено спеціальне досудове розслідування у справі про заволодіння угіддями Сухолуччя колишнім президентом Віктором Януковичем та його спільниками. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у понеділок, 27 лютого.
 
 

 
“Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо заволодіння земельною ділянкою лісового фонду на території Сухолуцької сільради у Київській області площею 17,5 га та орієнтовною вартістю понад 22 млн гривень колишнім президентом та ще трьома особами”, – йдеться у повідомленні САП.
 
Зазначено, що на сьогодні детективам НАБУ дано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.
 
У САП нагадують, що у 2007 році Янукович (на момент скоєння злочину – прем’єр-міністр) з метою заволодіння державним майном, а саме – земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області, ініціював ухвалення низки рішень, які призвели до того, що ця земля вибула з державної власності.
 
У прокуратурі зазначають, що для реалізації злочинної схеми подільники екс-президента залучали своїх наближених осіб, які звертались до Київської облдержадміністрації із заявами щодо виділення їм земельних ділянок площею до 1 га, а згодом – із заявами про зміну цільового призначення зазначених ділянок, що надалі давало змогу безперешкодно передати землю фірмі, підконтрольній колишньому президенту.
 
У 2009–2011 роках на цій ділянці було збудовано готельно-ресторанний комплекс, який використовувався екс-президентом для власних потреб.
 
Дії Януковича та його спільників кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою (ч.5 ст.191 КК України).
 
Розслідування цих фактів було розпочате у 2014 році. До листопада 2019 року справу розслідував Департамент спецрозслідувань ГПУ, потім справу передали до САП та НАБУ.
 
“Враховуючи, що всі підозрювані перебувають у розшуку, щодо них здійснювалося спеціальне досудове розслідування (in absentia)”, – додали антикорупціонери.
 
Раніше повідомлялося, що резиденцію Януковича Сухолуччя передали мережі готелів 7 Днів. До війни там планували створити гостьові зони для відпочинку та сімейних розваг.
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button