Україна

Залужний обговорив із Міллі ситуацію на фронті


Залужний обговорив із Міллі ситуацію на фронті

Під час бесіди з Міллі головнокомандувач українським військом висловив подяку США за відправку засобів ППО.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Про свою телефонну розмову з Міллі у суботу, 11 лютого, повідомив сам Залужний у Telegram.
 
Він зазначив, що поділився з генералом Марком Міллі занепокоєнням у зв’язку з використанням Росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі.
 
“Поінформував свого колегу про підсумки останньої масованої ракетної атаки ворога, підкреслив значення засобів протиповітряної оборони та ще раз подякував за їх надання”, – написав він.
 
Також сторони обговорили перебіг бойових дій.
 
Залужний зазначив, що найбільш напружена ситуація склалася на Донецькому напрямі, де російські окупанти роблять щодня до 50 атак. Запеклі бої тривають у районі Вугледара та Мар’їнки.
 
Водночас, головнокомандувач підкреслив, що українські захисники мужньо тримають оборону та зуміли на деяких ділянках фронту відновити раніше втрачені позиції та закріпитися там.
 
Залужний наголосив, що українські підрозділи продовжують утримувати під контролем Бахмут і вживають заходів щодо стабілізації лінії фронту навколо цього міста.
 
Він також подякував генералу Міллі за розуміння потреб Сил оборони для відсічі російської збройної агресії, значний персональний внесок у наближення української перемоги та непохитну підтримку України.
 
Нагадаємо, 10 лютого ЗСУ відбили атаки росіян у районі Бахмута та Кремінної. Ворог зазнає великих втрат, але намагається наступати на п’яти напрямках.
 
ЗСУ показали, як збили російську ракету з ПЗРК

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button