Україна

Ситуація на фронті: названо “найгарячіші” ділянки


Ситуація на фронті: названо найгарячіші ділянки

Напружена ситуація залишається на Покровському напрямку, також росіяни були активні на Торецькому та Куп’янському напрямках.

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 140 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Також ворог був активним на Торецькому та Куп’янському напрямках, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 4 серпня.

За уточненою інформацією, 3 серпня противник завдав чотирьох ракетних ударів із застосуванням шести ракет, а також 49 авіаударів, скинувши 62 КАБи, по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Крім того, здійснив понад 5100 обстрілів, з них 106 – із реактивних систем залпового вогню.

Водночас у суботу українська авіація, ракетні війська та артилерія завдали п’яти ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ росіян, а також уразили пункт управління, п’ять засобів ППО, станцію РЛС, склад МТЗ та ще один важливий об’єкт окупантів.

На Харківському напрямку точилося шість боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії ворога поблизу Тихого, Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень, зокрема, біля Синьківки, Колесниківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового, Стельмахівки та Петропавлівки.

На Лиманському напрямку противник атакував вісім разів неподалік Макіївки, Невського та Тернів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Виїмки, Переїзного та Спірного.

На Краматорському напрямку точилося 12 боїв у районах Васюківки, Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку відбулося 20 боєзіткнень неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку ЗСУ відбили 45 штурмових дій росіян в районах населених пунктів Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Желанне, Новоселівка Перша, Калинове, Межове, Карлівка, Свиридонівка, Скучне, Іванівка та Яснобродівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 11 атак біля Красногорівки, Георгіївки, Пантелеймонівки, Костянтинівки та Парасковіївки, де противник намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку російські війська здійснили сім штурмів поблизу Водяного, Костянтинівки та Роздольного.

На Оріхівському напрямку дві ворожі наступальні дії неподалік Роботиного не мали успіху.

На Гуляйпільському й Придніпровському напрямках ситуація без особливих змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань росіян не виявлено.

“На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України”, – додали у Генштабі.

Нагадаємо, минулої доби РФ втратила в Україні 1150 військових, а також п’ять танків, 17 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, три РСЗВ, три засоби ППО, 41 БпЛА оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети, 80 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки.

Окупанти просунулися у Часовому Яру – DeepState

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 1 =

Back to top button