Україна

Закон про мобілізацію доопрацюють – Рада


Закон про мобілізацію доопрацюють - Рада

У ВР запевнили, що незабаром міжвідомча робоча група почне працювати над компромісним варіантом законопроекту.

Законопроект про мобілізацію не буде виноситися на голосування у Верховній Раді в оригінальному вигляді, запевнила заступниця голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук із фракції Слуга народу.

“Це буде версія, напрацьована Комітетом з питань безпеки та оборони. Вже цього тижня велика міжвідомча робоча група почне працювати над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію, який би дозволив його проголосувати в сесійній залі. Це велика міжвідомча робоча група. Адже маємо зауваження від Уповноваженого з прав людини”, – зазначила вона.

Також є певні занепокоєння, щоб не було корупційних норм, додала народна обраниця.

“Та норма, коли військкоми самі можуть вирішувати, кого вносити і кого прибирати зі списку боржників, тобто людей, які не прийшли до ТЦК. Очевидно, якісь їхні права можуть бути порушені. Все має бути в зрозумілий і справедливий спосіб”, – додала Кравчук.

За її словами, ракети над головою – “найкраще нагадування, що повномасштабна війна триває і екзистенційна загроза для нашої держави нікуди не зникла”.

Нагадаємо, 25 грудня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Кореспондент.net детально проаналізував законопроєкт про мобілізацію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button