Події

Закликав українських дітей та молодь до служби в збройних силах ворога – повід…

Закликав українських дітей та молодь до служби в збройних силах ворога – повідомлено про підозру директору «Кримпатріотцентру»
 
????За процесуального керівництва прокуратури автономії директору «Кримпатріотцентру» повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, а також глорифікації осіб, що здійснюють збройну агресію рф проти України з використанням медіа (ч. 1 ст. 438, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
????За даними слідства, у 2022 році громадянин рф обійняв посаду директора «Регионального центра по подготовке к военной службе и военно-патриотическому воспитанию» в Криму. Він безпосередньо організовував та здійснював пропаганду серед дітей і підлітків на користь добровільного вступу до збройних сил держави-окупанта, що заборонено міжнародним гуманітарним правом.
 
????Реалізуючи політику держави-агресора на окупованих територіях, підозрюваний взяв участь у зйомці пропагандистського «документального фільму», у якому публічно схвалює та заохочуєзалучення дітей до військової підготовки до служби в армії рф, вихваляє особливості такої служби та формує «позитивний імідж» російського військовослужбовця.
 
????У 2023 році «документальну стрічку»оприлюднено на вебсайті проросійськоготелеканалу «Вести Крым» та платформі «Кримпатріотцентру» у мережі «Rutube».
 
????Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що висловлення підозрюваного у «фільмі» містять ознаки глорифікації представників збройних формувань рф, які здійснюють агресію проти України.
 
????Досудове розслідування – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + 17 =

Back to top button