Україна

Загроза вторгнення РФ – НАТО поки що не бачить реальної деескалації поблизу України, але є підстави для обережного оптимізму – 1News

Як зазначив Столтенберг, НАТО і надалі буде моніторити ситуацію з присутністю російських військ на кордонах України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг


Фото з відкритих джерел

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що заява Росії про відведення військ дає підстави для оптимізму, але Альянс поки що не бачить реальної деескалації. Про це повідомляє The Guardian.

“Це дає підстави для обережного оптимізму, але поки що ми не бачимо жодних ознак деескалації на місцях. Ми не бачили жодних ознак скорочення російської військової присутності на кордонах України, але ми продовжимо моніторинг”, – заявив Столтенберг.

За його словами, Росія зібрала “безпрецедентну з часів холодної війни бойову силу”.

“Наразі все готове для нового вторгнення, але Росія ще має час відступити від краю прірви: перестати готуватися до війни і почати готуватися до мирного рішення”, – сказав генсек НАТО.

1News за темою: Столтенберг заявив про ризик повалення українського уряду

Нагадаємо, у вівторок, 15 лютого, у Міноборони РФ заявили про відведення з навчань військ у місця постійної дислокації. Мова про Західний та Південний округи, що межують з Україною. 

Згодом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заяву РФ про відведення військ від українських кордонів. Кулеба зауважив, що українська сторона повірить у відведення російських військ, коли матиме наочні докази.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button