Україна

Венедіктова виступила на засіданні Ради безпеки ООН

Венедіктова виступила на засіданні Ради безпеки ООН

Фото: Скріншот

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова

Росія має понести покарання за злочини, скоєні на території України, наголосила генеральний прокурор.

 

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова виступила на засіданні Ради безпеки ООН. Там у середу, 27 квітня, вона розповіла про звірства окупантів на території нашої держави.

 

Зокрема, Ірина Венедіктова наголосила на важливості того, що Росія має нести відповідальність за злочини, скоєні в Україні.

 

Генпрокурор наголосила, що її відомство фіксує усі військові злочини окупантів. Вона ж наголосила, що дії росіян можна порівняти з геноцидом українців.

 

“У діях російських окупантів є ознаки геноциду, адже з початку повномасштабної війни вони цілеспрямовано атакують цивільну інфраструктуру, через що гинуть мирні жителі. Зокрема, вони обстрілювали школи та лікарні”, – зазначила Генпрокурор.

 

Венедіктова зазначила, що загалом росіяни знищили понад 4 300 цивільних об’єктів. Зокрема, 275 шкіл, 169 садів, понад 340 лікарень та понад 500 об’єктів цивільної інфраструктури.

 

Нагадаємо, 25 березня Венедіктова з генпрокурором Литви Нідою Грунскене та генпрокурором – міністром юстиції Польщі Збігневом Зебро підписали угоду про створення РСД для розслідування агресії РФ та її військових злочинів на території України. На цей час учасником групи є Євроюст, де представлено 27 країн-членів ЄС, та 10 інших держав.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button