Україна

Заарештований експосадовець Сил логістики ЗСУ отримав нову підозру


Заарештований експосадовець Сил логістики ЗСУ отримав нову підозру

Слідчі ДБР викрили колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ на незаконному збагаченні, а тепер його підрзрюють ще й у декларуваннф недостовірної інформації.

Експосадовцю Сил логістики, якого понад місяць тому взяли під варту, повідомил про підозру за ще однією статею – про декларування недостовірної інформації. Про це в середу, 1 травня, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Повідомляється, що колишній посадовець ЗСУ умисно вніс завідомо недостовірні відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави: удекларації за 2022 рік у розділі “Грошові активи” він вказав готівкові кошти на загальну суму понад 2 млн грн, але відповідно до його декларації за 2020 рік грошових активів у вигляді готівкових коштів у нього і членів його сім’ї не було. А за даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків сукупний розмір доходів підозрюваного та членів його сім’ї за 2021 та 2022 роки становив 1,70 млн грн.

“Разом з цим, відповідно до виписок по банківських рахунках витрати на проживання підозрюваного та членів його сім’ї за цей період становлять 1,74 млн грн. Це свідчить про фінансову неспроможність заощадити задекларовані за 2022 рік грошові кошти на загальну суму 2 076 175,40 грн”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 березня слідчі ДБР викрили на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ. 

Чиновник у 2022-2023 роках набув активів на суму майже 58 млн гривень. Зокрема у нього було знайдено автомобіль Toyota, квартиру в Києві площею 2022 кв. м, 53 земельні ділянки на території України. Також з’ясувалось, що йому належить єдиний майновий комплекс Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Експосадовця Сил логістики ЗСУ наприкінці березня взяли під варту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button