Україна

Загроза наступу РФ – Кулеба зустрівся з главами МЗС Німеччини та Франції – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Кулеба детально поінформував своїх колег про ескалацію РФ безпекової ситуації

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів у Мюнхені зустріч із міністрами закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок та Франції Жаном-Івом Ле Дріаном у форматі Нормандської трійки. Про це повідомляє пресцентр МЗС у Facebook.

Кулеба детально поінформував своїх німецьку та французького колег про ескалацію РФ безпекової ситуації поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України, а також поширення РФ масованої дезінформації, аби створити інформаційне прикриття її агресивним діям РФ проти України.

Глави дипломатій Нормандської трійки скоординували подальші кроки задля деескалації ситуації на Донбасі та утримання Росії в руслі дипломатичного діалогу, насамперед в рамках Нормандського формату.

1News за темою: У рамках механізму раннього попередження: Кулеба запросив Трійку ОБСЄ відвідати Україну

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на полях Мюнхенської безпекової конференції заявив, що Україна веде переговори про запровадження превентивних санкцій проти Росії. Глава МЗС пояснив, що частина системних дій Росії, спрямованих на її агресію проти України, які вже відбулися, лишаються непокараними.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button