Україна

Загострення ситуації на кордоні України і Росії – Генсек ООН зідзвонився з Кулебою в Лавровим – 1News

Антоніу Гутерріш
Єврокомісія

За словами Гутерріша, альтернативи дипломатичним переговорам немає

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш провів телефонні переговори з міністрами закордонних справ України і Росії Дмитром Кулебою і Сергієм Лавровим під час якої він висловив серйозну заклопотаність щодо загострення ситуації на кордоні України і Росії. Про це повідомляє France 24.

Як зазначається, водночас Гутерріш привітав триваючі дипломатичні зусилля по розрядці ситуації. Він ще раз підкреслив той факт, що альтернативи переговорам немає.

Своєю чергою, глава МЗС України назвав розмову з генсеком ООН важливою з точки зору пошуку шляхів деескалації ситуації. Кулеба зазначив, що дипломатія – це єдиний шлях у її врегулюванні.

“ООН може і повинна бути активною учасницею дипломатичних зусиль і партнерів для зниження напруги”, – написав у своєму Twitter Кулеба.

1News за темою: “Якщо не спровокують”: Постпред РФ при ЄС заявив, що Росія не нападатиме на Україну

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вважає малоймовірним вторгнення Росії і захоплення Києва з території Білорусі. Він підкреслив, що рельєф місцевості і вибудувана на цьому напрямку оборона ускладнять завдання наступаючим.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button