Україна

Зеленський провів переговори з Наусєдою і Каллас


Зеленський провів переговори з Наусєдою і Каллас

Головними темами переговорів стали майбутній Саміт миру і підписання двосторонніх безпекових угод.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори з президентом Литви Гітаносом Наусєдою і прем’єр-міністром Єстонії Каєю Каллас. Про це він повідомив у соцмепережі Х в понеділок, 6 травня.

Так, Зеленський особисто запросив Наусєду на Саміт миру у Швейцарії на отримав його запевнення у особистій присутності на заході. Також лідер Литви пообіцяв активно сприяти участі інших країн.

“Ми обговорили подальшу оборонну співпрацю та роботу над двосторонньою безпековою угодою, визначили можливі дати підписання. Ми також поділилися очікуваннями від саміту НАТО у Вашингтоні”, – розповів президент України.

Зеленський обговорив майбутній Саміт миру і з Каєю Каллас.

“Подякував за готовність брати участь у Саміті миру у Швейцарії. Розповів про порядок денний інавгураційної зустрічі та спроби Росії перешкодити її успішному проведенню. Поінформував про ситуацію на полі бою та нагальну потребу України в засобах ППО. Ми також обговорили фіналізацію двосторонньої безпекової угоди в межах Вільнюської декларації G7”, – написав президент.

Нагадаємо, Саміт миру пройде 15-16 червня у Швейцарії. Українська сторона очікує, що у цьому заході візьмуть участь 80-100 країн світу.

Відомо, що представників Росії на Саміті миру не буде. Але спілкування з ними може відбутися після саміту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =

Back to top button