Україна

За кордоном планують запровадити єдиний облік для українських учнів


За кордоном планують запровадити єдиний облік для українських учнів

МУШ має стати освітнім осередком, який акумулюватиме всю співпрацю з українськими школами за кордоном, – наголосили у Мінреінтеграції.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій обговорили потребу в запровадженні єдиного електронного обліку українських учнів за кордоном. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

“Досить багато учнів здобувають освіту або є екстернами Державного ліцею Міжнародна українська школа (МУШ). Українські особові справи для вступу в МУШ можна надіслати поштою. Однак питання полягає в системному рішенні для всіх учнів за кордоном. Так, було розглянуто можливість запровадження єдиного електронного обліку для ведення особових справ учнів”, – йдеться у повідомленні.

Учасники запропонували дозволити МУШ приймати особові справи учнів в електронному вигляді, а також розробити відповідні роз’яснення.

У Мінреінтеграції наголосили, що МУШ має стати освітнім осередком, який акумулюватиме всю співпрацю з українськими школами за кордоном.

Нагадаємо, у Чехії стартувала позачергова перевірка українських дітей з тимчасовим захистом у дитсадках та школах. Збір даних проводять, щоб з’ясувати, як біженці відвідують навчальні заклади, адже навчання у Чехії є обов’язковим.

Також повідомлялось, що українських дітей у Польщі зобов’яжуть відвідувати школи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button