Україна

За добу на фронті відбулося 147 бойових зіткнень


За добу на фронті відбулося 147 бойових зіткнень

На Покровському напрямку відбито 43 штурмові й наступальні дії. Цей напрямок залишається найбільш гарячим.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 08.00 середи, 10 липня.

Повідомляється, що протягом минулої доби зафіксовано 147 бойових зіткнень.

“За уточненою інформацією, за минулу добу загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетних (6 ракет), 61 авіаційний удар (98 КАБ) та 1009 ударів дронами-камікадзе, здійснив 4366 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів, в тому числі 98 з РСЗВ”, – йдеться у ранковому зведенні.

У Генштабі повідомили, що авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Стариця, Вовчанськ, Липці, Покаляне, Глибоке, Малі Проходи, Куп’янськ, Петропавлівка, Курилівка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Сіверськ, Часів Яр, Нью-Йорк, Торецьк, Олександропіль, Мирноград, Рівнопіль, Урожайне, Відрадне, Макарівка, Калинове, Іванівське, Вовче, Желанне, Успенівка, Новоселівка Перша, Костянтинівка, Велика Новосілка, Донецької області; Роботине на Запоріжжі та Тягинка Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, артилерійську систему, два засоби ППО та 16 районів зосередження особового складу ворога, – повідомили в Генштабі.

На Харківському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ, Стариця та Липці.

На Куп’янському напрямку ворог 10 разів атакував позиції наших підрозділів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Берестового, Піщаного та Синьківки.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 17 атак росіян у районах населених пунктів Греківка, Невське, Макіївка Луганської області та Терни на Донеччині.

На Сіверському напрямку відбито сім штурмових дій поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили 12 спроб ворога прорвати оборону в районах Часового Яру, Григорівки та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 18 атак неподалік населених пунктів Північне, Південне, Торецьк та Нью-йорк.

На Покровському напрямку відбито 43 штурмові й наступальні дії в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Калинове, Новоселівка Перша, Яснобродівка та Карлівка Донецької області, де загарбники намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Нетайлове, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку російські війська здійснили 10 штурмів наших позицій біля Водяного та Урожайного Донецької області.

На Гуляйпільському напрямку відбито п’ять ворожих атак у напрямку Гуляйполя. Генштаб запевняє, що ситуація контрольована.

На Оріхівському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень в районах Малої Токмачки та Новоандріївки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку відбито одну атаку ворога на лівобережжі. Втрат позицій не допущено. 

Раніше повідомлялося, що ППО знищила вночі 14 Шахедів.

Втрати армії РФ наближаються до 555 тисяч бійців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button