Україна

На Херсонщині зменшується площа підтоплень


На Херсонщині зменшується площа підтоплень

Станом на ранок на правобережжі під водою залишається 1923 будинки – це на 150 менше, ніж напередодні ввечері.

У Херсонській області підтопленими залишаються 44 населені пункти – 27 на правобережжі і 17 – на тимчасово окупованому лівому березі. При цьому площа підтоплень зменшується, повідомив начальник місцевої ОВА Олександр Прокудін у Telegram в четвер, 15 червня.

По оперативній ситуації. Зараз вода знаходиться на позначці 2 метри 4 сантиметри. Підтопленими залишаються 44 населені пункти, 27- правобережжя, 17 – тимчасово окупований лівий берег, – зазначив Прокудін.

За його даными, площа підтоплених сільськогосподарських угідь зменшилася на деокупованих територіях на 600 га. Станом на цей ранок на правобережжі під водою залишається 1923 будинки – це на 150 менше, ніж напередодні ввечері.

Прокудін запевнив, що як тільки вода відходить, одразу розпочинаються відновлювальні роботи – розмінування, обстеження, прибирання територій, які були раніше затопленими.

Нагадаємо, за останні дні рівень води у Дніпрі на позначці Херсон знизився на понад 3 метри. Водночас у природних парках ситуація складна – продовжується обміління акваторії Великого Лугу та Кам’янської Січі.

Також повідомлялося, що Каховське водосховище вже втратило понад 70% води.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button