Україна

З портів Одеси вийшли три судна із зерном


З портів Одеси вийшли три судна із зерном

Балкери NAVI STAR, ROJEN та POLARNET з вантажем кукурудзи прямують до Туреччини, Великобританії та Ірландії.

Вранці 5 серпня з портів України вирушив перший караван суден із українським зерном. Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він уточнив, що на борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET містяться 57 тисяч тонн кукурудзи, яка прямує до Туреччини, Великобританії та Ірландії.

“Нинішнім караваном відновлено судноплавство з порту Чорноморськ. Сподіваємося, що гарантії безпеки наших партнерів з ООН та Туреччини працюватимуть і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку”, – наголосив глава Мінінфраструктури.

Кубраков зазначив, що Україна планує забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць.

“Хоча “зерновий коридор” вже запрацював на вихід, наша мета – повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під навантаження, і перший захід очікується вже завтра. Наша мета – три і більше мільйонів тонн експорту агропродукції щомісяця з портів Одеса, Чорноморськ та Південний”, – заявив міністр.

Він також додав, що вивезення 20 мільйонів тонн урожаю минулого року прискорить експорт нового та покращить продовольчу ситуацію у світі.

Нагадаємо, що 22 липня у Стамбулі було підписано угоду про запуск “зернового коридору” з України.

Першим судном, яке вийшло з Одеси в рамках домовленості, стало суховантажне судно RAZONI з 26 тисячами тонн української кукурудзи. У понеділок, 1 серпня, корабель вирушив до Лівану.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button