Україна

З фракції «Слуга народу» вийшов ще один депутат

Народний депутат Роман Соха повідомив про свій вихід з фракції «Слуга народу». Серед причин він назвав «непогодження з кадровою політикою президента Володимира Зеленського». Про це він заявив з трибуни парламенту, повідомляє 1News.

«Сьогодні я бачу призначення пана Шурми заступником (голови) Офісу президента. Це колишній функціонер проросійського «Опозиційного блоку», він намагався зірвати справедливі вибори в Запоріжжі, використовуючи брудні технології.  Для мене особисто Шурма – це остання крапля. Мені соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Януковича Олега Татарова, лобіста Харківських угод Руслана Демченка. Цих людей не має бути на державних посадах. Я не хочу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, які ми декларували, йдучи на вибори», – сказав Соха.

Зауважимо, що Соха входить в міжфракційне об’єднання колишнього спікера Дмитра Разумкова «Розумна політика».

Ростислав Шурма був призначений на посаду  заступника глави Офісу Президента 23 листопада.

Шурма у 2012-2019 рр. обіймав посаду генерального директора заводу «Запоріжсталь» (належить Рінату Ахметову).

Шурма очолював Запорізьку регіональну організацію партії «Опозиційний блок».

Батько нового заступника керівника Офісу Президента – Ігор Шурма – народний депутат 4 та 8 скликань. В минулому член СДПУ(о) часів Віктора Медведчука. Згодом активний прибічник біглого президента Віктора Януковича.

Президент Володимир Зеленський, аргументуючи призначення Ростислава Шурми на прес-конференції 26 листопада заявив, що той давно вже був в команді і його рекомендації відповідають найвищим оцінкам.

Back to top button