Україна

Янукович та його син не є підозрюваними в справі Межигір’я, – адвокат

Ні четвертий Президент України Віктор Янукович, ні його син Олександр Янукович у справі Межигір’я не є підозрюваними. Про це розповів адвокат АО AVER LEX Віталій Сердюк, коментуючи інформацію Національного антикорупційного бюро України, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу адвокатської компанії.

«Рішеннями Печерського районного суду від 08.10.2018 та 07.02.2018 однозначно встановлено, що ні Віктор Янукович, ні Олександр Янукович не є підозрюваними в цій справі – їм не тільки не вручені підозри, але і самі підозри судом визнані необґрунтованими. НАБУ, називаючи наших клієнтів підозрюваними, поширює завідомо неправдиву інформацію, яка має бути негайно спростована», – зазначив Віталій Сердюк.

Крім того, Віталій Сердюк нагадав, що 26.10.2020 Вищий антикорупційний суд, а 19.01.2021 Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду вже припиняла незаконні спроби НАБУ і САП обрати запобіжні заходи у вигляді заочного взяття під варту четвертому Президенту України Віктору Януковичу і Олександру Януковичу у цієї справі.

«Очевидно, що такі дії НАБУ не сприяють формуванню довіри до нього громадськості, а також підривають авторитет ВАКС, який з цього приводу вже висловив свою позицію. Хочеться вірити, що ця публічна діяльність НАБУ і САП не є спробою відволікти увагу громадян від відкритого листа Олександра Януковича до Генерального прокурора, на який, по закінченню вже трьох днів, відповіді так ніхто і не почув…» – сказав адвокат.

Віталій Сердюк також нагадав, що ні Віктор Янукович, ні Олександр Янукович не знаходяться в міжнародному розшуку по базі Інтерполу і можуть вільно подорожувати світом.

Нагадаємо, 28 липня НАБУ і САП подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою колишньому президенту Віктору Януковичу і його синові Олександру.

НАБУ стверджує, що вони є підозрюваними у справі щодо заволодіння резиденцією Межигір’я шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Дії екс-президента кваліфіковані за ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 209 КК України, його сина — за ч.5 ст.27 ч.5 ст. 191 КК України, ч.3 ст.209 КК України.

«НАБУ розслідує справу з грудня 2019 року, матеріали кримінального провадження налічують понад 1500 томів», – говориться у повідомленні.

Back to top button