Україна

NASA та Космічне агентство України підписали спільну заяву


NASA та Космічне агентство України підписали спільну заяву

Представники космічних відомств обох країн зробили крок до нових можливостей ракетно-космічної галузі України.

Американське космічне агентство NASA та Державне космічне агентство України підписали спільну заяву, спрямовану на співпрацю сторін у сферах мирного космосу, зв’язку та навігації. Про це у п’ятницю, 21 квітня, повідомила надзвичайний та повноважний посол України у США Оксана Маркарова.
 
“Черговий позитивний результат у сфері яка нас надихає – Космос. Сьогодні у Вашингтоні, у штаб-квартирі Національної адміністрації з аеронавтики і космосу NASA – National Aeronautics and Space Administration, відбулася церемонія підписання Спільною заяви між НАСА і Державне космічне агентство України”, – повідомила Маркарова.
 
Вона зазначила, що адміністратор NASA Білл Нельсон та заступник голови ДКА України Володимир Міхєєв, який перебуває у Вашингтоні у складі делегації України для участі у засіданні українсько-американської робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю, разом із заступником міністра економіки Ігорем Фоменком “зробили черговий крок до нових можливостей для ракетно-космічної галузі України і розширення співпраці між Україною і США у сферах мирного космосу, зв’язку і навігації, а також проектів Міжнародної космічної станції та багатьох інших сферах”.
 
“Захищаємо зараз нашу свободу та незалежність, і працюємо над інноваційним майбутнім”, – резюмувала Маркарова.
 
Нагадаємо, кілька днів тому NASA відреагувало на інформацію влади Києва про нібито ймовірне падіння свого супутника на території Київщини.
 
Перед цим у Київській міській військовій адміністрації заявили, що джерелом заграви над Києвом став космічний супутник NASA.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button