Україна

У Мінцифри розповіли, як Україна боротиметься з іранськими дронами


У Мінцифри розповіли, як Україна боротиметься з іранськими дронами

Росія могла укласти таємну угоду з Іраном про початок виробництва безпілотників біля Росії.

Щоб протистояти військовій агресії Росії, Україна має розвивати власну технологічну промисловість. Про це у суботу, 19 листопада, заявив голова Мінцифри Михайло Федоров.
 
Він звернув увагу на те, що агресор і далі робитиме ставку на дрони, які дешевші за ракети, але також несуть руйнування.
 

 
“Росія, незважаючи на санкції, використовуватиме “чорний кеш” та віртуальні активи, купуючи на різних ринках через посередників товари подвійного призначення. При цьому мета Росії – економити дорогоцінні крилаті ракети і продовжити знищувати критичну інфраструктуру України”, вважає Федоров.
 
На його думку, у відповідь слід створювати “антишахіди”, дрони для збивання дронів, сучасні засоби радіоелектронної боротьби, відкривати нові джерела отримання інформації про БПЛА на низьких висотах.
 
“Дрони різного типу, які формуватимуть нові виклики ворогові. Але, що важливо, необхідне виробництво у промислових масштабах”, – зазначив Федоров.
 
Як повідомляє Washington Post із посиланням на три анонімних джерела, Росія уклала таємну угоду з Іраном про початок виробництва безпілотників на території Росії.
 
Раніше повідомлялося, що перший морський дрон отримає назву Херсон.
 
Зазначимо, Адміністрація та військове керівництво США вивчають можливість передачі Україні модифікованих сучасних безпілотників Gray Eagle, у яких будуть вилучені чутливі технології та компоненти. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button