Україна

Викрили схему обміну гривні на криптовалюту через підсанкційні системи


Викрили схему обміну гривні на криптовалюту через підсанкційні системи

3-річні підозрювані в 2024 році організували діяльність з онлайн-обміну гривні на криптовалюту та електронні гроші незареєстрованих в Україні та підсанкційних платіжних систем, зокрема тих, що перебувають на території РФ.

Двом особам повідомлено про підозру за фактами неправомірного використанні електронних грошей (ч. 1 ст. 200 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у середу, 4 вересня.

Зазначається, що 23-річні підозрювані в 2024 році організували діяльність з онлайн-обміну гривні на різні види криптовалют та електронні гроші незареєстрованих в Україні та підсанкційних платіжних систем, зокрема тих, що перебувають на території країни-агресора.

Для проведення операцій фігуранти справи використовували банківські картки, оформленні на фіктивних осіб.

 

 

Протиправну діяльність викрито прокурорами спільно з детективами Територіального управління БЕБ  у м. Києві та співробітників Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБ України.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області кіберспеціалісти СБУ викрили майнінг-ферму криптовалюти, яка була підключена до однієї з трансформаторних підстанцій.

Раніше повідомлялося, що у Львівській області правоохоронці викрили схему майнінгу криптовалюти за допомогою втручання в роботу комп’ютерних систем громадян і комунальних електромереж.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 1 =

Back to top button