Україна

Вторгнення РФ – Десятки дітей постраждали від обстрілів окупантів, серед них 15 немовлят у Ворзелі – 1News

Дії агресора порушують права дітей, закріплені статтями 6, 16, 38 Конвенції ООН


Фото з відкритих джерел

Вторгнення Російської Федерації до України та обстріли населених пунктів призводять до порушення права на життя українських дітей. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

За її словами, від дій агресора постраждало ще двоє малолітніх дітей в Кондращівці на Харківщині та 12-річна дитина в Мелітополі. Війська РФ влучили артилерійськими снарядами в приватні будинки.

Крім того, у місті Ворзель Київської області внаслідок обстрілу важкою бронетехнікою будинку дитини під загрозою життя і здоров’я 51 дитини, з яких 3 мають важкі вади здоров’я, 15 немовлят. Пошкоджено два корпуси закладу.

Водночас у місті Охтирка Сумської області російські військові обстріляли укриття і дитячий садок. Серед цивільного населення є загиблі і поранені, у тому числі діти.

1News за темою: Унаслідок ворожих обстрілів в Україні загинули дві дитини

Денісова зауважила, що дії агресора порушують права дітей, закріплені статтями 6, 16, 38 Конвенції ООН про права дитини та обов’язок забезпечення захисту дітей, яких торкається збройний конфлікт.

“Закликаю міжнародну спільноту проявити свою відданість принципу “чужих дітей не буває” та посилити санкційний тиск на Російську Федерацію з метою припинення збройного вторгнення на територію України та порушення основоположного права дітей – права на життя та здоровий розвиток”, – наголосила вона.

Як зазначила омбудсменка, наразі необхідно відрізати Росію від SWIFT, захистити український повітряний простір, направити війська НАТО в Україну.

1News за темою: Україна звернеться в Гаагу через атаки РФ на дитсадок і дитячий будинок

Нагадаємо, під час ведення бойових дій військовослужбовцями Російської Федерації уламки від систем залпового вогню “Град” влучили в одне з приміщень дитячого будинку у м. Ворзель Київської області.

Також повідомлялося, що у Сумській області російські військові знову обстріляли Охтирку. Вони застосували реактивну систему залпового вогню “Ураган”. Під обстріли потрапили житлові будинки, бомбосховища та дитячий садок. 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button