Україна

Ворог зранку атакує на восьми напрямках – Генштаб


Ворог зранку атакує на восьми напрямках - Генштаб

На Покровському напрямку росіяни здійснили вже 14 спроб витіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій.

Від початку поточної доби на фронті відбулося 42 бойових зіткнення. Російські загарбники атакують на всьми напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому звеленні в понеділок, 17 червня.

Так, на Харківському напрямку ворог двічі атакував позиції підрозділів Сил оборони в районі Вовчанська. Бойові дії там тривають.

На Куп’янському напрямку триває бій в районі Піщаного. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Макіївки та Торського. Загалом там триває сім боєзіткнень. Ситуація під контролем.

Два ворожих штурми позицій ЗСУ продовжуються неподалік Виїмки та Роздолівки на Сіверському напрямку.

На Краматорському напрямку від початку доби вже відбулося два безуспішних для окупантів бойових зіткнення поблизу Кліщіївки.

На Покровському напрямку ворог здійснив вже 14 спроб витіснити з позицій наших захисників. Одну атаку в бік Новоолександрівки відбито. Тривають бойові дії в районах Євгенівки, Новоселівки Першої, Уманського та Новоолександрівки. Біля останньої ворог найбільш активний.

На Курахівському напрямку противник намагається прорвати оборону ЗСУ в районах Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Чотири атаки успішно відбито. Триває штурм біля Красногорівки.

На Оріхівському напрямку агресор безуспішно намагався витіснити наших воїнів із займаних позицій в районах Роботиного та Малої Токмачки.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

“Завдяки гнучкості системи нашої оборони і злагодженості дій підрозділів, українські воїни впевнено тримають позиції. Подекуди проводять активні дії. Так, зокрема, на Донеччині українські воїни захопили ворожий танк та взяли у полон декілька російських окупантів”, – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, за добу 16 червня на фронті було знищено майже 1100 окупантів. Загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року наближаються о 530 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × two =

Back to top button