Україна

Нічна атака “шахедами”: куди влучили росіяниСюжет


Нічна атака шахедами : куди влучили росіяни

Після майже місяця затишшя Київ зазнав чергового повітряного нападу. Сили ППО збили всі цілі ворога, але є прильоти в інших областях.

У ніч проти 21 квітня Росія атакувала Україну 12 дронами-камікадзе іранського виробництва. Протиповітряна оборона збила більшість із них, але є влучення у Полтавській та Вінницькій областях.

У силах оборони попереджають українців, що окупаційні війська отримали нову партію безпілотників Shahed, тому обстріли найближчим часом можуть посилитися.

“25 днів затишшя”

Після опівночі в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Під час атаки росіяни випустили по території нашої країни 12 дронів. Обстріл вівся з північного напрямку, зокрема з Брянської області.

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування Центр було знищено вісім іранських безпілотників типу Shahed-136/131.

Київська військова адміністрація уточнила, що головною метою обстрілу був Київ.

“Після 25-денного затишшя столиця України зазнала чергового повітряного нападу з боку ворога… З настанням темного часу доби, з північного напрямку країна-терорист запустила дрони…Охоронцям київського неба – силам протиповітряної оборони – щира подяка за відмінну, професійну службу!” , – заявив начальник КДВА Сергій Попко.

Зокрема, сили ППО виявили на підльоті до Києва та збили “близько восьми ворожих цілей”.

Влучення в регіони

Атаку “шахедів” також було здійснено у Полтавському районі Полтавської області. В результаті є “прильоти”.

“Є руйнація цивільної інфраструктури. Рятувальники працюють над приборканням пожежі. Попередньо постраждалих немає”, – повідомив голова Полтавської ОВ Дмитро Лунін.

Також є влучення в об’єкт інфраструктури Вінницької області. Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

“На жаль, у нашому регіоні є влучання в об’єкт інфраструктури у Вінницькій області. Але все ж таки більшість “шахедів” були збиті”, – розповіла вона.

Нові поставки дронів

Напередодні Гуменюк попереджала, що обстріл безпілотників посилиться, оскільки росіяни отримали додаткову партію іранських дронів-камікадзе. Зазначимо, що цього тижня окупанти після перерви вже почали атакувати Україну “шахедами”.

“Вони накопичували резерви. Ми бачимо, що доведені до критичного мінімуму їхні ракетні запаси змушують їх брати такі паузи та вишукувати альтернативні способи тиску на тилові райони України. Саме тому вони в очікуванні додаткової партії дронів-камікадзе брали таку паузу. Тепер вони отримали цю партію та починають її використовувати”, – розповіла Гуменюк.

За її словами, безпілотниками з нової партії окупанти атакували, зокрема, Миколаївську область.

“Вони мають відповідне маркування, і ми їх відстежуємо. Така ж позначка була на тих дронах, які атакували Одеську область. Саме тому можливе повторення таких атак, оскільки вони, отримавши партію, починають її використовувати для підтримки терористичного стану та напруженості у місцевого населення” , – додала спікер.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button