Україна

Ворог планує обстріли Чернігівщини – Генштаб

Ворог планує обстріли Чернігівщини - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Знищена російська військова техніка

До прикордонних районів Брянської області стягують додаткові підрозділи артилерії для нарощування провокаційних атак.

Армія РФ не припиняє наступу у Східній операційній зоні та одночасно підтримує напруженість у Придністровському регіоні Молдови, а також на території Білорусі. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 13 травня.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не робив. Основні зусилля підрозділів збройних сил Білорусі зосереджені на прикритті кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку РФ посилила охорону ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях.

“За наявною інформацією, противник здійснює перекидання до прикордонних районів Брянської області додаткових підрозділів артилерії для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівської області, розташованих поблизу державного кордону України”, – уточнили у Генштабі.

На Слобожанському напрямку ворог здійснює перегрупування підрозділів та поповнює запаси для відновлення наступу.

На Харківському напрямку російські війська наступальних дій не проводили і основні зусилля зосередили на недопущенні просування ЗСУ у районі населеного пункту Веселе.

“У Воронезькій та Бєлгородській областях РФ продовжено до 25 травня 2022 року дію підвищеного рівня терористичної загрози”, – зазначило українське військове керівництво.

На Донецькому напрямі противник намагається встановити повний контроль за Рубіжним. На Лиманському напрямку – закріпитися у районі Олександрівки. На Бахмутському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії у напрямку Оріхового та в районі Комишувахи. На Курахівському – наступали у напрямку Мар’їнки.

Триває завдання артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполі. Основні зусилля ворога зосереджено на блокуванні підрозділів українських військ у районі заводу Азовсталь.

“Противник застосовує стратегічну авіацію. З огляду на заходи з евакуації місцевих жителів слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом”, – наголосили в Генштабі.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська РФ вели артилерійські обстріли підрозділів ЗСУ та повітряну розвідку.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не робив, обстрілював позиції українських військових у районі Олександрівки, Таврійського, Котлярового, Аннівки та Осокорівки.

Минулої доби ЗСУ вразили сім повітряних цілей противника: п’ять безпілотників, вертоліт Ка-52 і крилату ракету.

На Донецькому та Луганському напрямках минулої доби було відбито 18 атак ворога, знищено 13 танків, вісім артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів.

Нагадаємо, за даними на 12 травня, РФ втратила в Україні 26 650 солдатів, а також 1195 танків, 199 літаків та 161 вертоліт.

На півдні захисники завдали понад 100 ударів по ворогові


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button