Україна

Ворог атакує на Краматорському напрямку – зведення Генштабу


Ворог атакує на Краматорському напрямку - зведення Генштабу

Найбільш активні наступальні дії російські війська здійснюють на Покровському напрямку. Зокрема у районах Новоолександрівки, Веселого, Свиридонівки, Желанного, Новоселівки Першої та Карлівки точаться запеклі бої.

З початку доби кількість боєзіткнень вздовж усієї лінії фронту зросла до 70. Росіяни продовжують задіювати авіацію для ударів з повітряного простору РФ. Про це мовиться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ станом на 16:00 4 серпня.

Найбільш активні наступи війська РФ здійснюють на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку з початку доби відбулося сім бойових зіткнень. Наші війська стали на заваді трьом атакам росіян у районі Липців та трьом атакам поблизу Вовчанська, Глибокого і Тихого. Відбиття ще одного штурму триває в районі Липців.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив безрезультатну атаку неподалік Берестового. Ще три боєзіткнення зараз точаться у районах Кругляківки, Стельмахівки і Петропавлівки. Біля Кругляківки і Лозової окупанти скинули сім керованих авіабомб.

На Лиманському напрямку противник чотири рази атакував в районах Макіївки, Невського та Тернів. Отримав від українських воїнів жорстку відсіч.

На Сіверському напрямку окупанти вже зазнали невдачі при п’яти спробах штурму наших позицій поблизу Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки. До того ж, біля останньої тривають бойові дії у двох локаціях.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили десять атак на позиції нашого війська біля Часового Яру, Андріївки, Ступочок, Спірного та Іванівського. Сім боєзіткнень досі тривають. Ворог бив некерованими авіаракетами з озброєння армійської авіації по Григорівці.

На Торецькому напрямку противник, за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації, вісім разів атакував позиції наших військ. На даний час бої тривають поблизу Нью-Йорка та Залізного.

Найгарячіше на Покровському напрямку. В районах Новоолександрівки, Веселого, Свиридонівки, Желанного, Новоселівки Першої та Карлівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 16 спроб штурму українських позицій.

По територіях неподалік Олександрополя, Воздвиженки, Новогродівки та Гродівки агресор бив НАРами і КАБами — загалом здійснив 10 авіаударів.

На Курахівському напрямку сім ворожих штурмів було відбито поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку зупинені дві атаки противника в бік Роздольного та Водяного. Водночас загарбники не полишають спроб за допомоги бронетехніки прорвати нашу оборону в напрямку Костянтинівки, де на даний час триває бій. Окрім того, не завершено одне боєзіткнення біля Водяного.

На Оріхівському напрямку три атаки ворога наші оборонці відбили в районах населених пунктів Мала Токмачка, Роботине та Новоданилівка. Окупанти вдарили тридцятьма НАРами поблизу Лобкового.

Тоді як на інших напрямках ситуація без особливих змін.

Нагадаємо, минулої доби РФ втратила в Україні 1150 військових, а також п’ять танків, 17 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, три РСЗВ, три засоби ППО, 41 БпЛА оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети, 80 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки.

Окупанти просунулися у Часовому Яру – DeepState

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + 20 =

Back to top button