Цікаве

Названі ознаки найнебезпечніших станів підшлункової залози

Названі ознаки найнебезпечніших станів підшлункової залози

Стан підшлункової залози часто не береться до уваги, хоча порушення органу можуть мати дуже небезпечні наслідки для здоров’я. Найбільш руйнівним є запалення залози, але які ознаки можуть говорити про цей стан?

Науковими фахівцями були названі ознаки найнебезпечніших станів підшлункової залози.

Так, асоційований із запаленням залози гострий панкреатит проявляється сильними болями в животі, при цьому верхній його частині вона може поширюватися на спину, – розповів очолює клініку внутрішніх хвороб Медичного центру Університету Грайфсвальда доктор Маркус М. Лерхе. До цих симптомів додаються і здуття живота, нудота, блювота.

Експерт зазначає, що одним з найбільш поширених захворювань підшлункової залози є діабет. Перші ознаки цього небезпечного стану-збільшена спрага, прискорене сечовипускання. Діабет також може виникати в результаті панкреатиту.

Коли підшлункова страждає від хронічного запалення, це робить її більш рубцевою. В такому випадку можуть відчуватися повторювані болі, втрата ваги, діарея, метеоризм, непереносимість жиру. Наслідком даного стану стає дефіцит корисних речовин в організмі, розвиток остеопорозу.

Рак підшлункової залози теж в списку найнебезпечніших порушень органу. При розвитку пухлин симптоми часто відсутні, часом протягом тривалого часу. Насторожувати повинні постійні болі в спині або гостра жовтяниця, попередив експерт.

«Якщо ви хочете зробити щось хороше для своєї підшлункової залози, зменшуйте зайву вагу, вживайте алкоголь строго в помірних кількостях і займайтеся спортом», – сказав він.

Back to top button