Україна

Ворог активізувався на новому напрямку – Генштаб


Ворог активізувався на новому напрямку - Генштаб

Противник намагався прорвати українську оборону біля Урожайного, Макарова, Костянтинівки та Великої Новосілки.

Російські агресори посилили атаки на Времівському напрямку. Загалом на фронті відбулося 109 боїв, повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 13 липня.

“Російські окупанти значно активізувався на Времівському напрямку. Тут противник намагався прорвати українську оборону біля Урожайного, Макарова, Костянтинівки та Великої Новосілки. Українські захисники відбили 16 штурмів росіян, ще одна ворожа атака триває в районі Водяного”, – йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку ворог 13 разів атакували оборонні рубежі ЗСУ поблизу Вовчанська та Глибокого. Наші воїни відбили 10 атак, ще три – продовжуються.

На Куп’янському напрямку росіяни організували 11 штурмів біля Синьківки, Вільшаної, Петропавлівки, Новоселівки, Берестового та Стельмахівки. Чотири бої закінчилися, ще сім – тривають. Найбільша концентрація ворожих зусиль спостерігається в районі Берестового.

На Лиманському напрямку загарбники атакувала 15 разів поблизу Макіївки, Греківки та Тернів. Українські захисники відбили 10 штурмів, ще п’ять – тривають.

На Сіверському напрямку відбито чотири ворожі атаки неподалік Білогорівки та Верхньокам’янського. Ще три боєзіткнення тривають в районах Роздолівки та Спірного.

На Краматорському напрямку загарбники шість разів здійснювали штурми поблизу Часового Яру, Григорівки, Андріївки та Кліщіївки. Три бої вже завершилися.

На Торецькому напрямку противник атакував сім разів неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка. Ще один бій продовжується.

На Покровському напрямку з початку доби росіяни здійснили найбільшу кількість спроб потіснити наших захисників у районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Прогрес, Новоселівка Перша, Лозуватське, Новоолександрівка та Яснобродівка.

“Сили оборони стримують натиск противника та відбили 17 атак, сім боєзіткнень – ще тривають. Втрати ворога уточнюються”, – зазначили у Генштабі.

На Курахівському напрямку ворог дев’ять разів атакував поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Побєди. Сім боїв завершено, два – продовжуються.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Як відомо, в останні місяці росіяни безупинно атакують на Донбасі і поступово протискають оборону ЗСУ. Також з 10 травня Росія відкрила новий фронт у Харківській області. Після початкових успіхів, війська РФ зазнали великих втрат і “загрузли” у Вовчанську.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + five =

Back to top button