Україна

Мовний омбудсмен заявив про безпрецедентне використання української


Мовний омбудсмен заявив про безпрецедентне використання української

Як підтверджують соціологічні дослідження, переважна більшість громадян спілкуються українською не лише в офіційних сферах, але й у побуті.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що нині кількість людей, котрі послуговуються українською мовою, є безпрецедентною за часи незалежності. Про це він заявив під час пресконференції у вівторок, 16 липня.

Більшість громадян спілкуються українською не лише в офіційних сферах, але й у побуті.

“Переважна більшість громадян України, і це доведено результатами соціологічних досліджень, спілкуються українською мовою не тільки в офіційно визначених сферах”, – наголосив Кремінь.

Тоді як найбільше порушень мовного законодавства фіксується в інтернеті, зовнішній рекламі та сфері освіти і науки.

Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” Верховна Рада України ухвалила 25 квітня 2019 року. Закон набув чинності 16 липня 2019 року – через два місяці з дня його опублікування.

Нагадаємо, набирають чинності окремі положення статті 40 Закону України “Про медіа”, покликані максимально збільшити обсяг українського контенту на телебаченні.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд визнав обов’зковість нового правопису. Мовний омбудсмен наполягає на необхідності масштабного використання чинного правопису в усіх сферах життя.

Уряд затвердив програму розвитку української мови

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen + 14 =

Back to top button