Україна

Вночі на півдні України збили 12 БПЛА


Вночі на півдні України збили 12 БПЛА

Ударні дрони здійснювали складне маневрування над прибережними населеними пунктами і вглиб країни, до центральних регіонів.

Протиповітряна оборона на півдні України у ніч проти суботи, 24 лютого, збила 12 дронів-камікадзе типу Шахед. Однак, внаслідок чергової російської атаки є жертва і Одесі, де безпілотник влучив у житловий будинок. Про це повідомили Сили оборони півдня.

Зазначається, що противник увечері п’ятниці спрямував БпЛА типу “Shahed-131/136” з акваторії Чорного моря. Ударні дрони здійснювали складне маневрування над прибережними населеними пунктами і вглиб країни, до центральних регіонів.

“Підрозділами протиповітряної оборони в нашій операційній зоні було збито 12 дронів-камікадзе: 2 над Миколаївщиною, по 5 над Кіровоградщиною і Одещиною”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, паралельно з дроновою атакою російські терористи застосували і керовані авіаційні ракети Х-59 з літака тактичної авіації, з акваторії Азовського моря.

“2 ракети знищено силами ППО на Кіровоградщині. Доля літака з’ясовується”, – зазначили в Силах оборони півдня.

Зазначається, що один зі збитих дронів ворога впав на житловий квартал Одеси, спричинив руйнування і займання в типовому дворику.

“І хоча пожежу оперативно ліквідовано, одна з квартир зруйнована повністю. Там загинув господар, його дружину рятувальникам вдалося дістати з-під завалів, її госпіталізовано у важкому стані. Ще двох мешканок сусідньої квартири доправили в лікарню з опіками і іншими травмами”, – йдеться в повідомленні.

 

 

Раніше голова Одеської ОВА повідомляв, що в результаті ворожих обстрілів виникло руйнування з подальшим займанням житлового будинку в Одесі. Три людини були доставлені до лікарні у важкому стані. Згодом під завалами знайшли тіло ще однієї людини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button