Україна

Військкомати зажадали подати списки військовозобов’язаних співробітників – 1News


фото з відкритих джерел

Списки з військовозобов’язаними чоловіками 18-60 років і жінок, які підпадають під мобілізацію, слід подати до 1 квітня

Керівникам українських підприємств почали приходити листи з військкоматів з бланками обліку військовозобов’язаних. Про це повідомляє “Страна.ua”.

Згідно з текстом листа, списки з військовозобов’язаними чоловіками 18-60 років і жінок, які підпадають під мобілізацію, слід подати до 1 квітня 2022 року.

“У разі неподання або затягування термінів подачі ви будете притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством”, – йдеться в повідомленні із Запорізького військкомату.


Страна.ua


Страна.ua


Страна.ua

1News за темою: Військовий облік для жінок: В Міноборони пояснили, коли набуде чинності новий список професій

Раніше повідомлялося, що в Україні жінок почнуть ставити на військовий облік. Міністерство оборони України затвердило список спеціальностей і професій, після отримання яких жінки повинні стати на облік. Детальніше про це читайте тут.

Крім того, стало відомо, що військовий облік стосується навіть вагітних і жінок з малолітніми дітьми. Робота з реалізації наказу Міноборони проводитиметься до кінця 2022 року.

За словами Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, в Україні планують ввести перехідну норму для жінок, яких поставлять на військовий облік. На першому етапі примусових військових зборів не буде.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button