Україна

Лубінець розкритикував Червоний хрест за “позицію страуса”


Лубінець розкритикував Червоний хрест за позицію страуса

Міжнародна федерація Червоного хреста не реагує не тільки на злочини РФ, але й причетність до них російського ЧХ, зазначив омбудсмен.

Міжнародна федерація Червоного хреста займає “позицію страуса” в питанні злочинів окупантів, бо не висловлює підтримки України та не засуджує РФ. Про це заявив уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону Єдині новини у вівторок, 7 травня.

Під час сьогоднішньої його зустрічі з президентом Міжнародної федерації Червоного хреста, він передав документи про злочини російського Червоного хреста, який порушує принципи нейтральності, прямо збирає допомогу для військових російської армії, а керівник організації з РФ співпрацює з так званим “головою” табору Артек у Криму.

“Українські діти незаконно проходять там так звану процедуру військової підготовки, перевиховання. Тобто, російський Червоний хрест безпосередньо бере участь у процесі незаконної зміни ідентифікації українських дітей”, – підкреслив омбудсмен.

Лубінець передав документи, які свідчать про те, що російський Червоний Хрест з 2014 року незаконно використовує майно, яке було у володінні українського Червоного хреста в Криму.

“Всі 10 років Міжнародна федерація, до якої входить російський Червоний хрест, займає позицію страуса. Тобто вони просто мовчать, позицію підтримки вони не можуть висловити, позицію засудження чомусь вони теж не можуть висловити”, – зазначив уповноважений.

Омбудсмен пояснив, що Міжнародна федерація Червоного хреста пообіцяла розібратися у всіх наданих фактах. Лубінець надіється, що цього року вперше приймуть історичне рішення: виключення російського Червониого хреста з Міжнародної федерації Червоного хреста.

Як відомо, ЗМІ повідомляли, що співробітники Російського Червоного Хреста незаконно їздять на окуповані території та підтримують агресію проти України і причетні до знущань з полонених українців.

Раніше Дмитро Лубінець звинуватив Міжнародну Федерацію Червоного Хреста (МФЧХ) в тому, що вона “перетворилася на адвоката російських злочинців”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − 3 =

Back to top button