Україна

Від агресії РФ постраждали понад 900 об’єктів культурної спадщини


Від агресії РФ постраждали понад 900 об єктів культурної спадщини

Значна частина злочинної політики Росії спрямована на намагання стерти нашу національну ідентичність та культуру.

Повномасштабне вторгнення Росії вже призвело до пошкодження або знищення понад 900 об’єктів культурної спадщини України. Про це в четвер, 29 лютого, генпрокурор Андрій Костін повідомив під час міжнародної конференції високого рівня U4J. United for Heritage, яка відбувається в Києві.

“Значна частина злочинної політики Росії спрямована на намагання стерти нашу національну ідентичність та культуру. Повномасштабне вторгнення вже призвело до пошкодження або знищення понад 900 об’єктів культурної спадщини. Збитки, завдані війною культурі України, сягають 19 мільярдів доларів США”, – сказав Костін.

Генпрокурор підкреслив, що навмисне знищення культурної спадщини – це один із геноцидальних намірів російського керівництва, і додав, що вже проводиться понад 60 розслідувань щодо злочинів проти культурної спадщини.

“Масштабність і цілеспрямованість цих злочинів є ще одним свідченням намірів Кремля здійснити геноцид проти українського народу. Саме так виглядає геноцид. Це намір кожного дня вбивати наших громадян. Це намір позбавити нас майбутнього, навмисно вкрадаючи в України десятки тисяч наших дітей. І це намір намагатися стерти нашу історію, знищуючи нашу культурну спадщину. Тому сьогодні ми об’єднані заради того, щоб весь світ знав, що Росія буде покарана за всі воєнні злочини, коли і де б вона їх не вчиняла”, – сказав Костін.

Нагадаємо, НАЗК створило базу викрадених РФ культурних цінностей.

Раніше повідомлялося, що росіяни знищили майже 200 млн українських книжок.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button