Україна

Верховна Рада звільнила міністра молоді і спорту


Верховна Рада звільнила міністра молоді і спорту

Вадим Гутцайт планує зосередитись на роботі у Національному олімпійському комітеті України, який очолює з листопада минулого року.

Верховна Рада звільнила Вадима Гутцайта з посади міністра молоді і спорту України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram в четвер, 9 листопада.

За його словами, звільнення Гутцайта з посади міністра молоді і спорту підтримали 243 парламентарії.

Напередодні Вадим Гутцайт написав заяву про відставку з посади міністра молоді та спорту. Пізніше він пояснив, що планує засередитись на роботі  Національному олімпійському комітеті України, який очолює з листопада минулого року.

Нагадаємо, Рада призначила Гутцайта міністром молоді та спорту 4 березня 2020 року під час пакетного голосування за новий Кабінет міністрів.


Вадим Гутцайт народився 6 жовтня 1971 року. Фехтувальник на шаблях, учасник Олімпійських ігор 1992, 1996 і 2000 років, олімпійський чемпіон 1992 року в командному заліку. Тренер, заслужений тренер України (2003).

У 2017 році очолив Федерацію фехтування України, а у 2018 році – департамент молоді та спорту Київської міської держадміністрації.

На позачергових парламентських виборах 2019 року був занесений до виборчого списку партії Слуга народу під №81, але потім відмовився від участі у виборах. Працював в уряді.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button