Україна

Верховна Рада проголосувала за боротьбу з відмиванням грошей

На думку авторів законопроекту, його ухвалення надасть можливість вдосконалити організацію первинного та державного фінансового моніторингу

Парламентарі ухвалили в першому читанні законопроект про протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом.

Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів, – повідомляє 1NEWS.

Проект Закону №2179 про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення направлений на досягнення відповідності правової системи України у вказаній сфері до критеріїв, що висуваються Європейським Союзом (ЄС) до держав, які мають намір вступити.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення надасть можливість вдосконалити організацію первинного та державного фінансового моніторингу і підвищити ефективність формування та реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму. Так, у ньому передбачається підняття планки здійснення моніторингу зі 150 тис. грн до 400 тис. грн і підвищення відповідальності за порушення.

При цьому голова Комітету з питань фінансів Данило Гетьманцев пообіцяв до другого читання вилучити всі пункти законопроекту, які стосуються повноважень СБУ щодо здійснення перевірок бізнесу, а також переглянути розміри штрафів.

Джерело: УНН
Back to top button