Цікаве

Народні депутати пропонують садити українських батьків на 6 років у в’язницю за викрадення власної дитини

Вони зазначають, що у багатьох країнах світу, зокрема, у Канаді та багатьох штатах США, самочинна зміна місця проживання дитини без згоди іншого з батьків, з яким проживає дитина, є її викраденням і, відповідно, кримінальним злочином

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, який пропонує встановити відповідальність за викрадення дитини одним з батьків та обмежити або позбавити волі за вчинений злочин до 6 років.

Законопроект пропонує відповідні зміни до статті 146 Кримінального кодексу України, – інформує 1NEWS.

В Україні існує кримінальна відповідальність за викрадення людини, однак, якщо дитину забрав хтось із батьків дитини, його не можуть притягнути до відповідальності.

Причина у тому, що викрадення власної дитини не вважається протиправною дією.

“Тому і відсутні статистичні дані, щодо кількості випадків викрадення дитини одним із батьків, а також переховування дитини одним із батьків від іншого, перешкоджання або і повна заборона спілкуватись з дитиною другому із батьків”, – йдеться у пояснювальній записці законопроєкту.

Вони зазначають, що у багатьох країнах світу, зокрема, у Канаді та багатьох штатах США, самочинна зміна місця проживання дитини без згоди іншого з батьків, з яким проживає дитина, є її викраденням і, відповідно, кримінальним злочином.

Джерело: УП.Життя

Back to top button