Україна

В Умані очікують понад на 50 тисяч паломників


В Умані очікують понад на 50 тисяч паломників

Наразі в Умані перебувають близько 500 хасидів, а масовий приїзд очікується вже з наступного тижня.

З початку вересня до Черкаської області почали прибувати паломники-хасиди для святкування єврейського Нового року – Рош га-Шана, який відзначатимуть у жовтні цього року. Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби України у середу, 18 вересня.

Зауважується, що сьогодні Умань відвідав начальник Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби Андрій Кочерга. Так, спільно з поліцією та управлінням стратегічних розслідувань він провів нараду щодо безпеки паломників та дотримання ними законодавства.

“Наразі в Умані перебувають близько 500 хасидів, а масовий приїзд очікується вже з наступного тижня”, – мовиться у повідомленні.

Цьогоріч очікується рекордний наплив паломників – понад 50 тисяч осіб. У зв’язку з цим міграційна служба та правоохоронні органи працюватимуть у посиленому режимі.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України звернулося до паломників-хасидів із проханням утриматися від паломництва до Умані під час святкування Рош га-Шана цього року.

Додамо, в Умані посилять заходи безпеки на Рош га-Шана. У 2024 році єврейський Новий рік, Рош га-Шана, починають відзначати з вечора 2 жовтня та закінчують увечері 4-го числа.

Рош га-Шана 2024: чи приїдуть цьогоріч до Умані хасиди

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 5 =

Back to top button