Події

Семи учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у незаконному пе…

Семи учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у незаконному переправленні ухилянтів через кордон

????За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру організатору та шістьом учасникам злочинної організації.

????Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній, незаконне переправлення осіб через державний кордон України, службове підроблення (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України).

????За даними слідства, колишній керівник Київського обласного військового комісаріату створив злочинну організацію, до якої залучив представників окремих районних ТЦК та СП Київської області, а також керівницю ВЛК при одному з ТЦК.

????Підозрювані підшукали понад 30 бажаючих чоловіків виїхати за кордон. Вони вносили недостовірні відомості до військово-облікових документів та виготовляли їм довідки ВЛК із фіктивними діагнозами.

????Це давало підстави визнати військовозобов’язаного непридатним до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку. Таким чином 15 особам вдалося виїхати з України.

????Свої послуги підозрювані оцінили 6-10 тис доларів США.

????Під час проведення обшуків за місцем проживання підозрюваних, а також в районних ТЦК та СП м. Києва і області виявлено та вилучено медичну документацію, мобільні термінали із відповідною перепискою, чорнові записи.

????Наразі всіх учасників затримали правоохоронці, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Встановлюються всі особи, причетні до незаконної схеми.

????Досудове розслідування – ТУ ДБР у м. Києві, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Back to top button