Україна

В Україні випробовують бойового робота Лють


В Україні випробовують бойового робота Лють

Робот озброєний танковим кулеметом, має оглядову камеру на 360 градусів та броню для захисту від стрілецької зброї та уламків.

В Україні розпочалось тестування бойового робота Лють, якого можна застосовувати для штурму чи оборони позицій. Про це повідомив віце-прем’єр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook в суботу, 30 вересня.

“Машина озброєна танковим кулеметом, має оглядову камеру 360° та броню, яка захищає від стрілецької зброї й уламків. Це компактний робот, яким можна керувати дистанційно та виконувати бойові завдання. Наприклад, штурмувати або обороняти позиції”, – написав він. 

За словами Федорова, зараз команда розробників працює над удосконаленням машини і готується до масштабування виробництва.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ на передовій тестують робота Ironclad. Ця машина розвиває швидкість до 20 км/год, обладнана тепловізійною камерою та бойовою туреллю Шабля М2.

Нагадаємо, у Луцьку 15-річна школярка створила експериментального робота-аватара. Він призначений для знешкодження мін та боєприпасів.

Дослідники створили робота, який працює на сонячній енергії та радіохвилях

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button