Україна

ФРН передасть Україні додаткові засоби ППО – ЗМІ


ФРН передасть Україні додаткові засоби ППО - ЗМІ

Ці засоби ППО мають забезпечити захист вантажів, які прямують до Румунії вздовж південного узбережжя країни.

Німеччина планує поставити Україні додаткові засоби ППО для захисту постачання зерна від потенційних атак Росії. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що ФРН відправить одну додаткову систему ППО IRIS-T і понад 12 зенітних гармат Gepard. Вони мають забезпечити захист вантажів, які прямують до Румунії вздовж південного узбережжя країни.

Зброя має прибути в Україну до кінця цього року, а систему IRIS-T передадуть після виготовлення.

Як пише видання, Україна намагається збільшити поставки річкою Дунай і суходолом через так звані “маршрути солідарності” після того, як угода, яка дозволяє суднам проходити з чорноморських портів через протоку Босфор у Туреччині, перестала працювати.

Невелика кількість суден також курсує смугами води біля берегів Румунії та Болгарії, ігноруючи побоювання з приводу російських атак.

Німецький депутат Маркус Фабер, який є членом комітету з оборони нижньої палати парламенту, підтвердив, що Україна отримає більше систем IRIS-T і установок Gepard, а також боєприпасів до них.

“Україна буде використовувати ці системи, наприклад, для кращого захисту своїх зернових портів”, – зазначив він.

Нагадаємо, ФРН передала Україні новий пакет допомоги.

Федеральний уряд Німеччини за перші три квартали 2023 року схвалив експорт в Україну військової техніки на суму 3,3 мільярда євро, що робить Київ найбільшим одержувачем німецького озброєння.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button