Україна

В Україні не працює Telegram

Зранку у неділю користувачі месенджера стикнулись з рядом проблем при користуванні сервісом. Зокрема, не доставляються повідомлення – програма сповіщає, що відсутнє з’єднання. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Ці ж проблеми мають користувачі Telegram майже по всьому світу. Зокрема скарги надходять з Кіпру, Ірану, Кенії, Єгипту, Індії, Італії, Нідерландів, Об’єднаних Арабських Еміратів, Німеччини, Великої Британії, Казахстану, Чехії, Словаччини.

Як стало відомо, збої почались близько 2 години ночі 29 квітня. Тоді засновник сервісу Павло Дуров повідомив, що стався «серйозний перегрів кластера серверів». Вранці Telegram сповістив, що «ремонт продовжується».

«Ремонт продовжується після серйозного відключення електроенергії в Амстердамі, який вплинув на багато послуг. Користувачі Telegram у Європі, на Близькому Сході та у Північній Африці, Росії і СНД наразі не можуть підключитися. Ми приносимо вибачення і будемо тримати вас у курсі», – йдеться у повідомленні сервісу у Twitter.

Нагадаємо, «Роскомнагляд» почав блокувати Telegram 16 квітня. У відповідь месенджер став використовувати вбудовані методи обходу блокувань, завдяки чому у багатьох користувачів програма працює без використання анонімайзерів.

Для обходу обмежень Telegram скористався IP-адресами хостинг-провайдерів Amazon і Google. 16-17 квітня «Роскомнагляд» заблокував близько 17 мільйонів адрес цих хмарних сервісів, після чого користувачі ряду російських сайтів і сервісів, які також використовують ці сервіси, зіткнулися зі збоями в роботі.

Як відомо, 13 квітня Telegram у Росії внесли до реєстру заборонених сайтів.

Telegram має намір використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не вимагають додаткових дій від користувачів.

Back to top button