Україна

В США затримали угорця через закупівлю радіотехніки для Росії


В США затримали угорця через закупівлю радіотехніки для Росії

Підозрюваний сам організував купівлю технологій радіозв’язку та їхню контрабанду російським державним користувачам.

Громадянина Угорщини Бенса Хорвата затримали в США за підозрою в порушенні обмежень на експорт товарів у Росію. Про це йдеться в заяві на сайті мін’юсту США.

Угорця звинувачують в тому числі у змові з іншими особами з метою незаконного експорту радіокомунікаційних технологій американського походження. Йому висунуто звинувачення за одним пунктом у змові з метою порушення Закону про реформу експортного контролю від 2018 року.

Хорвата заарештували після прибуття в міжнародний аеропорт Сан-Франциско 23 серпня.

Угорець та інші особи керували багатонаціональною мережею закупівель, яка укладала прямі контракти з різними структурами російського уряду і працювала над великомасштабними проєктами, як-от будівництво систем оперативного радіозв’язку в Курській області Росії подовж російсько-українського кордону.

Хорват сам організував купівлю американських технологій радіозв’язку і контрабанду цих технологій російським державним кінцевим користувачам через мережу філій, розташованих в Іспанії, Сербії, Угорщині, Латвії та інших країнах, зазначає відомство.

З січня 2023 року Хорват та інші члени його мережі розпочали переговори з невеликою американською компанією з розповсюдження радіотехніки щодо закупівлі та експорту в Росію вироблених у США радіостанцій військового класу та відповідних аксесуарів.

Чоловік придбав 200 радіостанцій військового зразка і мав намір експортувати їх в РФ, але йому це не вдалося. Митна і прикордонна служба США затримала вантаж, запобігши потраплянню радіостанцій до рук російських користувачів.

Угорщина посилила вимоги для біженців з України – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − nine =

Back to top button