Україна

Росіяни вводять обов’язкову ВП в одному з з кримських “вишів”


Росіяни вводять обов язкову ВП в одному з з кримських вишів

Введення обов’язкової військової підготовки у вищих навчальних закладах окупованого Криму викликає серйозні занепокоєння серед студентів та їхніх родин.

Перед початком нового навчального року в “Кримському федеральному університеті”, який контролюється російськими окупантами, вводять обов’язкову військову підготовку для всіх студентів 3-го курсу. Про це у суботу, 31 серпня, повідомляє рух Жовта стрічка в Telegram.

У рамках модуля планується “навчати студентів не лише теоретичним основам, але й практичним навичкам, які можуть бути корисними у військових умовах”.

За інформацією, яку надали представники університету, вчити студентів будуть “ветерани бойових дій та учасники спеціальної військової операції”. 

Партизани зазначили, що росіяни активно ширять подібну практику серед студентів півострова. 

“Наші активісти повідомляють, що це нововведення уже офіційно оголосили у низці інститутів: фізико-технічному, комунікацій та зв’язків та навіть у філологічному”, – йдеться в повідомленні.

Активісти закликали повідомити їм, якщо аналогічна інформація є і про інші навчальні заклади на окупованих територіях України.

Раніше ЗМІ, що Україна “готує ґрунт” для майбутніх атак на Крим. Шанси на їхній успіх зросли після отримання літаків винищувачів F-16. 

ISW прогнозує, що Крим втратить роль плацдарму для армії Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + twelve =

Back to top button