Україна

В ОП відповіли на пропозицію піти на поступки РФ


В ОП відповіли на пропозицію піти на поступки РФ

Радник Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував останні заклики до початку переговорів з Росією.


В Офісі президента не розуміють, чим керуються представники демократичних країн, коли пропонують Україні піти на поступки “кровожерливим” росіянам. Про це заявив радник голови ОП Михайло Подоляк у Telegram в суботу, 11 листопада.
 
Він зазначив, що Росія, пропонуючи переговори, насправді закликає до того, аби їй не лише дали змогу уникнути воєнної поразки та покарання за скоєні злочини, але й дозволили продовжувати “вбивати, ґвалтувати, захоплювати”.
 
Але й ті, хто “комфортно сидить за тисячі кілометрів від війни” та пропонує Україні погодитися на переговори, на думку Подоляка, насправді теж пропонують дозволити Росії скоювати злочини й надалі – “поки світ остаточно не захлинеться демократичною кров’ю й не визнає тиранів глобальними лідерами”.
 
“І якщо з кровожерливістю росіян усе зрозуміло, то що рухає окремими громадянами країн демократії, які так і не зрозуміли суті цієї війни, її природи та справжньої мети Росії? І навіть не хочуть усвідомити мотиви тих, хто, втрачаючи близьких, захищає своє право на власне життя та свободу”, – зазначає радник голови Офісу президента.

Нагадаємо, раніше начальник штабу НАТО Стіан Єнссен допустив, що Україна може приєднатися до Альянсу в обмін на території, захоплені Росією, і це може послужити закінченням війни.
 

В російському МЗС заявили, що РФ не сприймає будь-які переговори щодо війни в Україні без своєї участі та ніколи не погодиться на Формулу миру. Закінчення війни можливе лише за умови виконання вимог Москви.

Маск порадив США “пожертвувати” цілісністю України 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button