Україна

В МВС розповіли, які школи не зможуть працювати офлайн


В МВС розповіли, які школи не зможуть працювати офлайн

Рішення про початок і форму навчання прийматимуться окремо в кожному регіоні або навіть кожному навчальному закладі, але є спільні вимоги для всіх.

 
У навчальних закладах, які не виконують вимог безпеки, навчальний рік в офлайн-режимі не почнеться. Рішення про початок і форму навчання прийматимуться окремо в кожному регіоні або навіть кожному навчальному закладі. Про це заявила представник Міністерства внутрішніх справ України Олена Матвєєва, передає прес-служба МВС.
 
“Проектом МВС Безпечне освітнє середовище в умовах війни передбачено, що служби МВС відвідають усі навчальні заклади. Ми розглядаємо це як складову навчання наших дітей з точки зору їхньої обізнаності з базовими вимогами безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану. Тому будуть внесені необхідні зміни до змісту навчальних програм для 6–11 класів. Зокрема, до предмета Захист України буде додано окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності”, – розповіла Матвєєва.
 
Повідомляється, що перед початком навчального року рятувальники і поліція перевірять наявність і готовність бомбосховищ у навчальних закладах, а також разом з педагогами проведуть профілактичні заходи.
 
Заплановано також розробку Абетки з безпеки для школяра середньої школи і відповідного мобільного застосунка з інформацією, як поводитися в різних небезпечних ситуаціях.
 
У кожній школі планують розмістити інформаційні стенди з основними правилами поведінки дітей в умовах воєнного стану.
 
Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів, як відбуватиметься навчальний процес під час воєнного стану і на що варто звернути увагу батькам, відводячи дітей у школу.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button